در طراحی دکوراسیون همواره توازن و تناسب در انتخاب طرح ها و رنگ ها می تواند محیطی دلخواه و پر نشاط را برای شما فراهم آورد. هارمونی موجود در طراحی یکی از شاخصه های دکوراسیون مدرن به شما می رود. در این میان استفاده از کاغذ دیواری با طرح ها و رنگ های مناسب باعث جلوه بیشتر دکوراسیون منزل و محیط کار شما می شود. به عنوان مثال انتخاب هوشمندانه کاغذ دیواری با زمینه آبی کلاسیک در کنار کاغذ دیواری با زمینه سبز لجنی یا ارغوانی، زمینه آبی در کنار زمینه کرم گندمی، جلوه ای را خلق می کند که شکوه و اصالت تاریخی را درکنار آرامش و جذابیت مدرن به همراه دارد و اگر به دنبال دکوراسیون لوکس هستید در ذهن خود کاغذ دیواری با زمینه بنفش که رنگ ثروت است، را انتخاب کنید.

نحوه ایجاد هارمونی در دکوراسیون داخلی

مهم‌ترین دلیلی که باعث می شود هارمونی در دکوراسیون داخلی اهمیت پیدا کند آن است که هارمونی در حقیقت احساسی است که به یک محیط بخشیده می‌شود. به بیان دیگر محیط‌های مختلف با هارمونی‌های متفاوتی که به خود می‌گیرند احساسات متفاوتی را به افراد حاضر در آنجا القا می‌کنند. یکی از روش‌های ایجاد هارمونی بازی با خط‌ها و زاویه‌هاست. خطوط می‌توانند به گونه‌های مختلفی در کنار هم قرار بگیرند و خط چشمان افراد مشاهده‌کننده را به نقاط مختلف هدایت کنند. خطوط موازی در کنار هم می‌توانند بر روی دیوار امتداد پیدا کنند و بین دیوارهای مختلف رابطه برقرار سازند. خطوط متقاطع نیز بر حسب ضخامت‌هایی که می‌توانند داشته باشند توجه بینندگان را به خود جلب می‌کنند. تعداد زیاد یا کم خطوط می‌تواند یکی از حالت‌های ایجاد هارمونی باشد.

هارمونی رنگ‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی

شکل‌های هندسی از دیگر مواردی هستند که می‌توانند به ایجاد هارمونی کمک کنند. در دکوراسیون داخلی استفاده از طرح‌های کروی شکل و طرح‌هایی با زوایای خمیده بیشتر موجب آرامش چشم‌ها می‌شود. در عوض شکل‌هایی که زاویه‌های تیز دارند نوعی احساس خشونت را القا می‌کنند. استفاده از شکل‌های هندسی هم می‌تواند به صورت طرح و نقاشی بر روی دیوارها صورت بگیرد و یا اینکه در شکل فیزیکی وسایل نمود داده شود. به عنوان مثال تابلوهای نقاشی گرد، لوسترهای کروی شکل و میزهای دایره‌ای می‌توانند نمونه‌هایی از یک هارمونی دایره شکل محسوب شوند. یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌توان از طریق آن‌ها هارمونی ایجاد کرد رنگ‌ها هستند.

تاثیر رنگ ها در چیدمان

همه ما بارها و بارها اهمیت رنگها را در زندگی حس کرده ایم. این عنصر اساسی در چیدمان منزل نیز نقش تأثیرگذاري دارد. بنابراین، با بهره مندي از آن می توانیم خانه اي شاد، دل انگیز و امن داشته باشیم. به همین دلیل لازم است زبان و معناي رنگها را بدانیم تا بدرستی از آنها استفاده کنیم. به طور کلی رنگها دو دسته اند: رنگهاي اصلی که شامل زرد، آبی، قرمز و رنگهاي فرعی نظیر سبز، بنفش، نارنجی، زرد مایل به سبز، سبز مایل به آبی، آبی مایل به سبز، بنفش مایل به قرمز و... که از ترکیب رنگهاي اصلی به وجود می آیند .

البته، تقسیم بندي دیگري هم براي رنگها مطرح میشود. به این ترتیب که آنها را در دو گروه رنگهاي گرم و سرد قرار می دهند. براي تشخیص این مسأله باید در چرخه رنگ خطی از زرد به بنفش بکشید. رنگهایی مثل سبز و فیروزه اي که در ترکیب آنها آبی به کار رفته، در سمت چپ خط قرار دارند که به عنوان رنگهاي سرد نامیده می شوند. این رنگها به طور کلی خاصیت آرام بخشی دارند. رنگهایی نظیر صورتی، نارنجی و... در طرف راست خط قرار دارند و در ساختمان آنها قرمز به کار رفته که به عنوان رنگ گرم شناخته می شوند .

ایجاد کنتراست

یکی از اصول مهم در نقاشی و همچنین طراحی و چیدمان دکور می‌باشد که باعث جلب نظر مخاطب و پرهیز از یکنواختی و کسل‌کنندگی فضا می‌شود برای اجرای این اصل آشنایی با رنگ‌های مکمل ضروری و مهم است زیرا کنتراست بالایی که در رنگ‌های مکمل وجود دارد انرژی و تحرک زیادی القا می‌کند به‌ویژه زمانی که رنگ‌ها را خالص بکار ببریم. اما باید توجه داشت که این حالت باعث اذیت بیننده نشود. برخی از رنگ‌هایی که مکمل یکدیگرند عبارت‌اند‌از:سبز و قرمز/ بنفش و زرد و…ایجاد کنتراست در بعضی قسمت‌های دکور خانه و اتاق کار و کودک ایده‌ی جذابی است که نباید در آن زیاده‌روی شود.

ایجاد تشابه

رنگ‌های مشابه معمولا رنگ‌های برگرفته از طبیعت‌اند که با یکدیگر هارمونی دل‌نوازی ایجاد می‌کنند و طرح و صحنه‌های زیبایی خلق می‌کنند. استفاده از رنگ‌های مشابه و حفظ هارمونی رنگ ها در دکوراسیون داخلی حاله‌ای از آرامش را برای خانه‌ی شما به ارمغان می‌آورد و عصب‌های ذهنی‌تان را بعد از یک روز خسته‌کننده و پرمشغله‌ی کاری تحریک نمی‌کند. نحوه‌ی اجرای این اصل به این صورت است که یک رنگ به‌عنوان رنگ اصلی انتخاب می‌شود و سپس رنگ دوم به‌عنوان رنگ حمایت‌کننده و رنگ سوم (ترکیب شده با سفید و خاکستری) به عنوان رنگ مقوی نقش ایفا می‌کند.